RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

RuralActiva

 

   :: El projecte Rural Activa ::

Promoció de la iniciativa emprenedora

En l’àmbit de la promoció de la iniciativa emprenedora s’hi treballen aquells aspectes educatius i pedagògics, formatius, culturals, etc., que ajuden a difondre la cultura emprenedora i a estimular l’actitud emprenedora.

> Veure recursos relacionats


 

  

La primera línia d’actuació que es desenvoluparà en l’àmbit de treball de promoció de la iniciativa emprenedora és el foment de la cultura emprenedora en el sistema educatiu dels municipis rurals, per incentivar l’esperit emprenedor sobretot en l’ensenyament primari i secundari.

Aquesta línia d’actuació inclou un estudi d’anàlisi i avaluació de la situació actual, dels programes educatius que inclouen temàtiques sobre emprenedoria en els centres educatius de les zones rurals catalanes. Un cop finalitzat aquest estudi es proposarà una jornada per la presentació dels resultats juntament amb models i experiències destacades en el sistema educatiu tant a Catalunya com a Espanya i Europa.

S’impulsarà una prova pilot en centres educatius rurals de Catalunya; es començarà a treballar amb centres educatius de la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Berguedà, Cerdanya i Osona.
 

Accions

Alumnes de Primària venen els seus productes al mercat de Lleida (2012)
Alumnes de Primària, en representació dels 200 alumnes que participen en el projecte al Segrià i les Garrigues, han estat durant tot el matí al Mercat de Lleida venent els productes artesanals que han fabricat al llarg del curs escolar 2011-2012 en les cooperatives constituïdes per ells, dins del programa de foment de l’emprenedoria Emprendre a la Meva Escola (EME), impulsat i coordinat per la Fundació del Món Rural (FMR).
Més informació
Imatges/20120524 mercat EME.JPG
.........
Projecte Emprendre a la Meva Escola. Memòria d'actuacions 2010-2011 (Març 2012)
En la memòria es detallen les diferents actuacions portades a terme durant el curs escolar 2010-2011 en el marc del projecte Emprendre a la Meva Escola per a fomentar l'emprenedoria entre l'alumnat de les escoles rurals.
Més informació
.........
Programa Emprendre a la Meva Escola (Període del 06/02/2012 fins el 30/06/2012)
El Projecte "Emprendre a la Meva Escola" es va iniciar el 2010, amb la participació de 16 escoles, i enguany s'han sumat 17 escoles. El projecte Emprendre a la Meva Escola, EME, es desenvolupa en el marc de la iniciativa Ruralactiva, promoguda per la Fundació del Món Rural, FMR. Durant el curs escolar l’alumnat crea i gestiona una cooperativa en la qual fabriquen productes que posteriorment vendran en un mercat o una fira del seu poble o comarca a final de curs. D’aquesta manera els escolars de primària coneixen tots els passos pràctics requerits a la vida per gestionar un projecte empresarial comú a través d’una experiència pràctica. A l'enllaç podeu trobar un dossier explicatiu del mateix.
Més informació
.........
Presentació dels resultats de l’estudi “Creació d’empreses i noves oportunitats d’ocupació en zones rurals: Detecció de nous jaciments i eines de finançament” (2011)
En el marc del projecte RURALACTIVA:EMPRENEDORIA RURAL, la Fundació del Món Rural presenta els resultats de l’estudi “Creació d’empreses i noves oportunitats d’ocupació en zones rurals: Detecció de nous jaciments i eines de finançament”, que vol ser una eina que contribueixi a repensar les polítiques d’ocupació i de foment de l’emprenedoria al món rural català, en un moment on aquests factors requereixen d’escenaris innovadors i emergents i plantejaments novedosos. La jornada ha estat un instrument de presentació dels resultats i propostes, i alhora un marc de diàleg i reflexió.
Més informació
.........
Educació Emprenedora en l'Escola Rural (inici 2010)
El projecte pretén fomentar la cultura emprenedora al sistema educatiu de les escoles rurals. Es realitzarà una prova pilot d'implementació d'un programa didàctic de foment de la cultura emprenedora.
Més informació
Documents/Presentació Rural Activa 2010_projecte educatiu_def.pdf
.........
Educació Emprenedora a l'escola rural (Desembre 2010)
Memòria del projecte per fomentar la cultura emprenedora als estudiants de les escoles rurals. Actuacions realitzades fins a desembre de 2010.
Més informació
.........
Notícies a la premsa del projecte (2010 - 2011)
Article publicat al diari Regió7 en referència al projecte "Emprendre a la Meva Escola"
Més informació
.........
Notícies a la premsa del projecte (2010-2011)
Article publicat al diari EL9NOU en referència al projecte "Emprendre a la meva escola"
Més informació
.........
Entrevista a Eduard Trepat a Lleida TV (2011)
El programa "Cafeïna" de Lleida TV entrevista Eduard Trepat, de la Fundació Món Rural, en referència al projecte "Emprendre a la meva escola"
Més informació
.........
Aparició del mercat de Bot a TV3, dins el projecte "Emprendre a la meva escola" (2011)
El TN Comarques Tarragona de TV3 mostra el mercat de Bot, on els alumnes de l'escola local han venut els productes creats per ells mateixos dins el projecte "Emprendre a la meva escola".
Més informació
.........
Projecte ODISSEU (2011-2012)
És un projecte impulsat per la Fundació del Món Rural (FMR) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) que pretén prevenir i frenar la migració juvenil cap al medi urbà i peri-urbà. Això s’aconseguirà a partir d’un programa que faciliti la inserció laboral dels i les joves del món rural i que promogui el seu compromís social amb l’àmbit rural. Aquesta iniciativa actuarà en el territori de forma transversal sobre els agents que incideixen en la situació dels joves rurals i portarà a terme accions de divulgació i sensibilització sobre els impactes de la migració juvenil de les zones rurals. Alhora, es vol afavorir i promoure la integració laboral i l’emprenedoria dels i les joves en les seves zones rurals d’origen. A més, també es vol sensibilitzar a la joventut, als agents locals i al públic en general dels efectes i impactes de la migració juvenil en l’àmbit rural
Més informació
.........
“Els moviments migratoris de la joventut rural: què ofereix el mercat laboral als i les joves?” (2012)
En aquest enllaç trobareu la diagnosi del projecte ODISSEU sobre les migracions juvenils a Catalunya i les oportunitats d’arrelament a les zones rurals d’origen, així com també un recull comparatiu de casos d’èxit similars en altres països i una visita d’intercanvi d’experiències al programa Place aux jeunes (Quebec). El territori d'estudi de la diagnosi són les comarques Alta Ribagorça, Noguera, Ribera d'Ebre, Ripollès i Solsonès, s'afegeixen les comarques del Priorat i l'Alt Urgell.
Més informació
.........
spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu