RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

RuralActiva

 

   :: El projecte Rural Activa ::

Formació i millora competencial

En l’àmbit de la formació i millora competencial es treballa per adaptar l’oferta, millorar els coneixements i competències professionals dels emprenedors rurals i facilitar l’adequació als nous requeriments de la societat del coneixement.

> Veure recursos relacionats

  

La línia que es proposa inclosa en l’àmbit de treball de formació i millora competencial s’ha de basar en un estudi sobre la demanda i les necessitats formatives de l’emprenedor rural (continguts i formats). També s’inclourà un anàlisi de l’oferta formativa actual i la vinculació amb els programes públics, així com determinar el perfil de l’emprenedor rural per cada àmbit territorial.

Donada la gran extensió teòrica de l’estudi, ja que implica un anàlisi exhaustiu de tots els cursos de formació que s’imparteixen en el territori rural català, es planteja el desenvolupament d’aquesta línia de treball amb un format bottom-up. S’iniciarà l’estudi sobre la demanda i les necessitats formatives centrant-se en una comarca de Catalunya.

Les accions que s’inclouen en la present línia d’actuació són les següents:

  1. Estudi : anàlisi de la demanda i les necessitats formatives de l’emprenedor rural (continguts i formats). Anàlisi de l’oferta formativa actual i la vinculació amb els programes públics.
  2. Grups d’experts, per l’avaluació de l’encaix entre oferta i demanda.
  3. Jornada : presentació de les conclusions de l’estudi.
     

Accions

Programa Emprendre a la Meva Escola (Període del 06/02/2012 fins el 30/06/2012)
El Projecte "Emprendre a la Meva Escola" es va iniciar el 2010, amb la participació de 16 escoles, i enguany s'han sumat 17 escoles. El projecte Emprendre a la Meva Escola, EME, es desenvolupa en el marc de la iniciativa Ruralactiva, promoguda per la Fundació del Món Rural, FMR. Durant el curs escolar l’alumnat crea i gestiona una cooperativa en la qual fabriquen productes que posteriorment vendran en un mercat o una fira del seu poble o comarca a final de curs. D’aquesta manera els escolars de primària coneixen tots els passos pràctics requerits a la vida per gestionar un projecte empresarial comú a través d’una experiència pràctica. A l'enllaç podeu trobar un dossier explicatiu del mateix.
Més informació
.........
“Els moviments migratoris de la joventut rural: què ofereix el mercat laboral als i les joves?” (2012)
En aquest enllaç trobareu la diagnosi del projecte ODISSEU sobre les migracions juvenils a Catalunya i les oportunitats d’arrelament a les zones rurals d’origen, així com també un recull comparatiu de casos d’èxit similars en altres països i una visita d’intercanvi d’experiències al programa Place aux jeunes (Quebec). El territori d'estudi de la diagnosi són les comarques Alta Ribagorça, Noguera, Ribera d'Ebre, Ripollès i Solsonès, s'afegeixen les comarques del Priorat i l'Alt Urgell.
Més informació
.........
spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu