RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

RuralActiva

 

   :: El projecte Rural Activa ::

Cooperació

En l’àmbit de la cooperació es treballa per impulsar xarxes de cooperació entre emprenedors i empresaris per facilitar la millora de la competitivitat i per a posar en valor l’emprenedoria rural.

> Veure recursos relacionats

  

La col•laboració público-privada és fonamental per a que els esforços invertits en producció i explotació de polítiques de suport i de foment a l’emprenedoria puguin respondre de manera efectiva i eficaç a les necessitats i interessos de la societat.

Les agrupacions d’empreses com a mecanisme per a canalitzar esforços compartits i articular interessos comuns esdevé crucial en el conjunt d’activitats econòmiques, però sobretot en aquells sectors més innovadors.

És per aquesta raó que sovint les agrupacions d’empreses innovadores es converteixen en centres de formació i unitats d’investigació, públics o privats, involucrats en processos d’intercanvi col•laboratiu, amb la finalitat d’obtenir avantatges i/o beneficis que es deriven de la execució de projectes conjunts, o bé, de la posta en comú d’interessos compartits.

La principal línia d’actuació per aquest àmbit de treball és impulsar la creació de xarxes i sinèrgies entre empreses, tant vertical com horitzontalment, entre entitats públiques, i entre unes i altres.

 

Accions

Programa Emprendre a la Meva Escola (Període del 06/02/2012 fins el 30/06/2012)
El Projecte "Emprendre a la Meva Escola" es va iniciar el 2010, amb la participació de 16 escoles, i enguany s'han sumat 17 escoles. El projecte Emprendre a la Meva Escola, EME, es desenvolupa en el marc de la iniciativa Ruralactiva, promoguda per la Fundació del Món Rural, FMR. Durant el curs escolar l’alumnat crea i gestiona una cooperativa en la qual fabriquen productes que posteriorment vendran en un mercat o una fira del seu poble o comarca a final de curs. D’aquesta manera els escolars de primària coneixen tots els passos pràctics requerits a la vida per gestionar un projecte empresarial comú a través d’una experiència pràctica. A l'enllaç podeu trobar un dossier explicatiu del mateix.
Més informació
.........
spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu