RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

Comarques - Info

 

  

El Vallès Occidental

MapaComarca
MapaCatComarca

Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls

El Vallès Occidental ocupa el sector de la Depressió Prelitoral catalana que correspondria a la meitat occidental de la fossa tectònica del Vallès, situada entre la Serralada Litoral i la Prelitoral. La seva xarxa fluvial, de poc cabal i de règim mediterrani, travessa la comarca de nord-oest a sud-est: la riera de Caldes i el riu Ripoll flueixen en direcció al Besòs, mentre que la riera de Rubí ho fa cap al Llobregat. Amb un clima mediterrani de temperatures suaus i amb absència d’un autèntic hivern climàtic, la comarca presenta unes precipitacions anuals amb destacades variacions entre un any i un altre, i està afectada per les rigoroses sequeres estiuenques pròpies de la zona mediterrània. Malgrat tot, l’elevació del territori que es dóna en el massís de Sant Llorenç del Munt, i en tot el sector nord en general, fa que tota aquesta àrea tingui un major volum de pluges. L’antiga i intensa intervenció de l’home a favor de l’agricultura i la urbanització ha fet que la vegetació natural de la comarca sigui força escassa actualment. Podríem dir que sols es conserven alguns boscos d’alzinar i roure, amb matolls i garrigues als terrenys marginals. L’agricultura, important en el passat, ha vist disminuir la seva activitat progressivament en benefici de la indústria i la corresponent ocupació urbana del sòl. Els conreus de secà són els més abundants i estan dedicats principalment a cereals, farratge, vinya, patates, fruites, ametllers, avellaners i oliveres, mentre que a les zones de regadiu que encara subsisteixen es cultiven el farratge, les patates, els fruites i els cereals. La indústria del Vallès Occidental, localitzada principalment a Sabadell i Terrassa, i amb més d’un segle de tradició, ha estat afavorida en bona part per la seva proximitat a Barcelona i ha experimentat un desenvolupament progressiu fins arribar a ser pionera en múltiples sectors; en destaca la indústria tèxtil de la llana, els gèneres de punt, el cotó, les fibres sintètiques i la confecció. Però la preponderància del tèxtil no ha suposat cap trava per al desenvolupament de la resta de sectors industrials, com el siderúrgic, la construcció, el químic, l’alimentari, les arts gràfiques i la fusta, per citar-ne uns quants. A més a més, els serveis, malgrat alguna mancança, han adquirit durant els últims anys un desenvolupament notable d’acord amb el seu alt nivell d’industrialització. La comarca també disposa d’una densa xarxa de comunicacions, fet que genera una important activitat comercial. Finalment, cal dir que les poblacions de la comarca, que sovint formen importants conurbacions, han estat receptores d’una forta immigració que ha estat atreta per les oportunitats generades pel procés d’industrialització creixent que ha viscut la zona.

On trobar més informació

Consell Comarcal del Vallès Occidental
Ajuntament de Sabadell
Ajuntament de Terrassa
Turisme del Vallès Occidental
Ajuntament d'Argentona
Servei Municipal de Promoció Econòmica de l 'Ajuntament d' Argentona (SEMPRE)
Ajuntament de Barberà del Vallès | Fundació Barberà Promoció
Promoure l'activitat econòmica i l'autoocupació donant suport a la creació i consolidació de noves empreses i ajudar a les microempreses i pimes a créixer i millorar el seu nivell competitiu.
Ajuntament de Matadepera
Entitat d'Assessorament INICIA
Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Promoció Econòmica
El Servei d'atenció a persones emprenedores de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està adreçat a aquelles persones que volen posar en marxa un negoci.
Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda - Granja Soldevila -
Comarcalia - Comarques de Catalunya
Informacio general de les comarques de Catalunya
Comarques de Catalunya. Palau Robert.
Informacio de les comarques. Generalitat de Catalunya.
 
Comarca:  

Últimes empreses

Darreres empreses que s'han donat d'alta
Cerca per
Nom:
Consulta tot el llistat d'empreses

Taulell d'anuncis

Agenda: properes activitats

No s'han trobat events

Veure tots els events

Darreres noticies

spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu