RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

Comarques - Info

 

  

El Segrià

MapaComarca
MapaCatComarca

Aitona, Els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenells i el Pla de la Font, La Granja d'Escarp, Llardecans, Lleida, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, La Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Seròs, Soses, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torres de Segre, Torre-serona, Vilanova de la Barca, Vilanova de Segrià

El Segrià ha experimentat una profunda transformació durant el darrer segle, en part ocasionada per la implantació extensiva del regadiu, transformació que ha provocat importants canvis en el paisatge, i també econòmics i demogràfics. Comarca de notable extensió, el riu Segre la traspassa de nord-oest a sud-est i n’organitza el relleu. El clima hi és mediterrani i presenta una forta tendència continental. Els estius són secs i càlids i els hiverns, secs i freds, es caracteritzen per l’abundància de les boires; la primavera és l’estació de més pluges. La vegetació natural està formada per coscolls, màquia continental de coscoll i arç negre, a excepció de les riberes del Segre, on predomina una densa vegetació formada per àlbers, verns, salzes i oms. D’altra banda, la vegetació actual està molt alterada, ja que la intensa activitat agrícola i de pastura desenvolupada en altres temps ha afavorit l’aparició d’una vegetació d’arbustos pròpia de zones desèrtiques i, a més, la introducció del regadiu ha provocat l’aparició d’una vegetació herbàcia pròpia de zones humides i l’extensió de les espècies pròpies de la vegetació de les riberes. La població ha evolucionat al compàs de les transformacions viscudes per la comarca i, actualment, la seva capital, Lleida, convertida en un gran centre comercial i de serveis i amb un nucli de comunicacions d’importància cabdal, exerceix un gran poder d’atracció sobre les poblacions de les planes occidentals. L’activitat econòmica del Segrià està molt diversificada. La comarca té una agricultura de regadiu molt activa que cohabita amb una indústria en expansió contínua basada en la producció d’adobs, la foneria, la maquinària agrícola, les papereres, el tèxtil i el calçat. D’altra banda, la presència dels canals d’Urgell, d’Aragó i Catalunya, de Pinyana i de Vallmanya ha estès el cultiu dels fruits dolços i les hortalisses per bona part de la comarca. La ramaderia també té un pes considerable en l’economia, tant la porcina com la bovina, l’ovina i l’avícola, i això ha condicionat l’existència d’una potent indústria alimentària i conservera.

On trobar més informació

consell comarcal
ajuntament lleida
Associació Empresàries, Directives i Professionals FUNDE
Associació d'empresàries, directives i professionals és una associació sense ànim de lucre que integra més de 200 empresàries i directives del sector privat i del públic de Lleida i de Barcelona.
Comarcalia - Comarques de Catalunya
Informacio general de les comarques de Catalunya
Comarques de Catalunya. Palau Robert.
Informacio de les comarques. Generalitat de Catalunya.
 
Comarca:  

Últimes empreses

Darreres empreses que s'han donat d'alta
Agromaials, SCP  Maials (Segrià)
DEL Consultors  Seròs (Segrià)
Cerca per
Nom:
Consulta tot el llistat d'empreses

Taulell d'anuncis

Agenda: properes activitats

No s'han trobat events

Veure tots els events

Darreres noticies

spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu