RuralActiva Entrada  |  Registre           Cerca

 caes
 

Comarques - Info

 

  

El Montsià

MapaComarca
MapaCatComarca

Alcanar, Amposta, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, La Sénia, Ulldecona

El Montsià és la comarca més meridional de Catalunya i està integrada per quatre unitats de relleu: la serra dels Ports de Beseit, la serra del Montsià, les planes que se situen entre totes dues i el delta. Els Ports de Beseit, de relleus abruptes i escarpats, s’aixequen al nord-est de la comarca, mentre que la serra del Montsià se situa a prop del litoral i separa les planes costaneres de les interiors. El delta forma una extensa planícia litoral en la qual abunden els llacs, amb una península, la banda, que s’uneix a la resta del delta per una franja de sorra de cinc quilòmetres de longitud i 200 metres d’amplada, coneguda com el Trabucado. El clima del Montsià és mediterrani litoral, amb precipitacions escasses i temperatures elevades; la tardor hi és l’estació més plujosa i l’estiu, la més seca. La vegetació autòctona estaria formada per boscos de roure, pi silvestre i alzina a les serres, i per màquia de llentiscle i palma a les planes, mentre que a la zona del delta i a les riberes de l’Ebre, predominaria una vegetació densa constituïda per àlbers, pollancres i salzes. Tanmateix, la vegetació natural ha estat molt alterada per l’acció de l’home i en el seu lloc predominen els conreus, les zones de matoll i alguns boscos de pi silvestre i pi blanc amb alguna alzina. Les activitats econòmiques amb més pes a la comarca són l’agricultura, la ramaderia i la indústria. En els conreus de secà destaca el garrofer i l’olivera, i en els de regadiu, l’horta, la vinya i l’arròs, amb una presència important a la zona del delta. L’avicultura té una importància significativa dins el sector ramader, seguida per la ramaderia bovina. L’activitat pesquera també és molt important en el litoral de la comarca, sobretot a la zona del delta, que compta amb un importat port pesquer, el de Sant Carles de la Ràpita, i unes salines úniques a Catalunya, les de la Trinitat, antigament molt importants per a la salaó del peix. La indústria presenta una diversificació considerable i en destaquen l’alimentària, la de materials per a la construcció, la química i la tèxtil. El turisme és una activitat que guanya en importància any rere any.

On trobar més informació

consell comarcal
ajuntament amposta
turisme
Ajuntament d'Amposta
Assessorament i suport a la creació d'empreses i tramitació de subvencions, informació sobre tipus de finançament. Visites concertades.
Ajuntament d'Ulldecona
Àrea de dinamització econòmica de l'Ajuntament, que presta serveis d'assessorament als emprenedors i els acompanya en el procés de creació del seu projecte de negoci.
Comarcalia - Comarques de Catalunya
Informacio general de les comarques de Catalunya
Comarques de Catalunya. Palau Robert.
Informacio de les comarques. Generalitat de Catalunya.
 
Comarca:  

Últimes empreses

Darreres empreses que s'han donat d'alta
Cerca per
Nom:
Consulta tot el llistat d'empreses

Taulell d'anuncis

Agenda: properes activitats

No s'han trobat events

Veure tots els events

Darreres noticies

spacer
separador

  

 

 

 Rudona
 

 

 
spacer
RuralActiva - Emprenedoria rural Fundacio del Mon Rural
www.ruralactiva.net
info@ruralactiva.net
spacer
Copyright 2010 - Fundació del Món Rural
Av. Prat de la Riba, 27 Altell 1a. 25008 Lleida
Tel. 973 229 360 - Fax: 973 229 365
www.fmr.cat  :::  fmr@fmr.cat
spacer
Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya Inicia: per la creació d'empreses
Fons Social Europeu